Таг : научници

Забава МАГАЗИН

Научниците открија зошто имаме кошмари

Благодарение на развојот на технологијата, напредна изучувањето на мозочните активности за време на спиењето, па научниците и психолозите ширум светот ги објавија своите резултати. Но...
Вести СВЕТ

Озонската дупка е сè помала, но мора да бидеме внимателни

Влатко Зорба
Дупката во стратосферата над Антарктикот е најмала во последните 30 години, но сепак треба да ја гледаме како аномалија, велат научниците. – Опоравувањето на озонскиот...