СТАНДАРД life

печурки

Здравје

Печурките го намалуваат ризикот од рак на простата

Radmila Tasevska
Истражување на јапонски научници посочува дека консумацијата на печурки штити од рак на простата, доколку се јадат трипати во седмицата. Проучувањето е спроведено во Универзитетот...