Таг : Ребаланс

ЕКОНОМИЈА

Економистите очекуваат по вториот да следи и трет ребаланс на буџетот

Влатко Зорба
По најавите дека наскоро ќе следи второ прекројување на државната каса, дел од експертската јавност вели дека тој ребаланс нема да биде и последниот во...
ЕКОНОМИЈА

Изгласан дополнителниот ребаланс на Буџетот за 2019 година

user3
Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде...
ЕКОНОМИЈА

Помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребаланс на Буџетот

user3
Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу...
ЕКОНОМИЈА

Втор ден расправа за ребалансот на Буџетот за 2019 година

Влатко Зорба
Пратениците денеска втор ден ќе расправаат по Дополнетиот предлог ребаланс на Буџетот за 2019 година со кој вкупните приходи се планирани на ниво од 210,5...
Политика

Ангеловска: Со ребалансот средствата одат онаму каде што ќе имаат најголема ефикасност

Влатко Зорба
Алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе пари кај граѓаните и силна финансиска...
Политика

Дополнетиот предлог ребаланс на седница на Влада

Влатко Зорба
Дополнетиот Предлог за ребалансот на Буџетот со измените усвоени во расправата во Собранието на Република Северна Македонија е на дневен ред на денешната 157-ма владина...