Стандард

Содржина

ТЕХНОЛОГИЈА

Facebook воведува „Feed Filter Bar“ за приоритетна содржина

Влатко Зорба
Facebook честопати прво им покажува на корисниците, па дури и ексклузивно им ја покажува содржината што алгоритмите ја избираат врз основа на нивните преференции, односно...
ТЕХНОЛОГИЈА

Netflix воведува автоматско преземање содржина која би можело да ве интересира

Влатко Зорба
Netflix смисли уште една карактеристика на својот стриминг сервис што треба да им помогне на гледачите да откријат нови интересни филмови и серии. Тие најавија...
КОМПАНИИ

Мајкрософт ги поддржа европските медиуми против технолошките гиганти

Влатко Зорба
Мајкрософт ги здружува силите со издавачите во Европа, повикувајќи на законодавство во австралиски стил, за да ги принуди технолошките платформи како Гугл и Фејсбук да...
КОМПАНИИ

„Google“ е подготвен да им исплати на медиумите милијарда долари за содржина

msp-admin
„Google“ планира да им исплати на медиумите милијарда долари за содржина во следните три години, рече извршниот директор Сундар Пичаи денеска, попуштајќи на притисокот од...