СТАНДАРД life

статистика

ЕКОНОМИЈА

Уште денес шанса да се искористат ваучерите за туризам

Ангела Веселиновска
Крајниот рок за искористување на ваучерите за туризам е денес, а заклучно со вчерашниот ден од вкупно добиени 100.336 ваучери, 61.648 се искористени, а останатите...
ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

Во Македонија 964 илјади работоспособни граѓани: Мажите и натаму подоминантни од жените

Пораст на активното население во земјава се бележи во изминатиот период од 10 години. Статистиката покажува дека лани имало 964.014 работоспособни граѓани што е за...
ЕКОНОМИЈА

Finance Think: Со финансиската поддршка за компаниите се сочувале 80 проценти од работните места

Финансиската поддршка од 14.500 денари по работник, надополнета со субвенционирањето на придонесите во висина од 50 проценти кај најзасегнатите сектори во транспортот и угостителството овозможила...