СТАНДАРД life

Услови

КОМПАНИИ

„Амазон“ ги отфрли обвинувањата дека нивните работници мократ во шишиња

Влатко Зорба
Технолошкиот гигант и една од најголемите платформи за трговија преку Интернет во светот „Амазон“ ги отфрли обвинувањата на републиканскиот сенатор од Висконсин, Марк Покан, дека...
КОМПАНИИ

Олеснети услови за пристап до кредитите од Развојната банка за малите и средни претпријатија

msp-admin
Владата на денешната седницата донесе Одлука за субвенционирање на каматата спрема Европската инвестициона банка која ќе се пресметува на преостанатиот дел од заемот во износ...
ЕКОНОМИЈА

Банките носат одлуки за кредтините олеснувања согласно владината Уредба

msp-admin
Владата донесе Уредба со законска сила, а која го одредува начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците. Оваа Уредба ги...