Стандард

ЕБОР

ЕКОНОМИЈА

ЕБОР и ЕУ во поддршка на малите бизниси во С. Македонија

Влатко Зорба
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) продолжува со поддршката од Програмата за конкурентност на МСП во Северна Македонија обезбедувајќи кредит во износ од €1...
КОМПАНИИ

Обединетите Арапски Емирати стануваат членки на ЕБОР

Влатко Зорба
Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) го направија првиот чекор кон членството во Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) со одобрение на Одборот на гувернери на...
КОМПАНИИ

ЕБОР ги зголеми своите инвестиции на рекордни 11 милијарди евра во 2020 година

Влатко Зорба
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) денес објави дека ги зголемила инвестициите за 10 проценти во 2020 година за да помогне во ублажување на...
ЕКОНОМИЈА

ЕБОР со поддршка за малите и средни претпријатија во С.Македонија

Влатко Зорба
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) обезбедува два кредита во износ од 3,5 милиони евра за ПроКредит Банка Скопје како поддршка од една страна...
КОМПАНИИ

ЕБОР донира 77,6 милиони евра за подобра инфраструктура на Западен Балкан

msp-admin
Поддршката на Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) на Европска Унија за подобување на виталната инфраструктура на Западен Балкан ќе биде зголемена за дополнителни...
ЕКОНОМИЈА

ЕБОР: Раст од три проценти на македонската економија следната година

Stefanija Kuzmanovska
Пад од пет проценти на македонската економија годинава и раст од три проценти следната година, предвидува Европската банка за обнова и развој во денеска објавената...
КОМПАНИИ

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

msp-admin
Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните...
КОМПАНИИ

ЕБОР најави помош од 1,7 милијарди евра за Западен Балкан

msp-admin
Претседателот на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), Сума Чакрабарти, најави силно зголемување на финансирањето за Западен Балкан оваа година за дури 1,7 милијарди...