Стандард

Капитални инвестиции

ЕКОНОМИЈА

Оптимизам кај Владата и експертите за реализација на капиталните инвестиции во пост-ковид периодот

Оптимистички се очекувањата на Владата и дел од експертите во однос на динамиката на реализација на капиталните инвестиции во пост-ковид периодот. Министерството за финансии во...
ЕКОНОМИЈА

23 милијарди денари наменети за капитални инвестиции во 2021 година

Влатко Зорба
Во Буџетот за 2021 година за капиталните инвестиции се планирани околу 23 милијарди денари, што е за 20 проценти повисоко во однос на минатата година,...
ЕКОНОМИЈА

ТИРЗ има 100% реализација во делот на капиталните инвестиции за 2020-та

Влатко Зорба
Дирекцијата за технолошко развојни зони – ТИРЗ во 2020 година има реализација од 96% на планираниот буџет. Во делот на капиталните инвестиции има 100% реализација....
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска: Доаѓа крајот на годината, ќе дискутираме кого треба да пофалиме, а кого да критикуваме

msp-admin
Инициравме да се објават на месечно ниво реализацијата на капиталните инвестиции, баш затоа што некои имаат одлична реализација, а даваме можност и јавноста да следи...
ЕКОНОМИЈА

Јавноста ќе следи колку капитални инвестиции реализирал секој буџетски корисник

msp-admin
Од денеска целата јавност ќе може да ја следи реализацијата на капиталните инвестиции за секое министерство, дирекција, агенција, односно секој буџетски корисник одделно, и преку...