Стандард

картички

ЕКОНОМИЈА

МТСП: Од денес корисниците со картички може да ги подигнат правата од социјална и детска заштита

За корисниците со дебитна картичка од денеска ќе почне исплатата на паричните права од социјална и детска заштита за месец јуни, а од понеделник за...
КОМПАНИИ

Повеќе од 100.000 картички се во оптек и со нив се купуваат македонски производи

msp-admin
Повеќе од 100.000 картички се во оптек и со нив веќе може и се купуваат македонски производи, сподели министерката за финансии, Нина Ангеловска. На сметките...
ЕКОНОМИЈА

Нема никој да биде заборавен, сите приговори за картичките ќе бидат проверени, вели Ангеловска

Педесет и пет илјади граѓани веќе ги имаат добиено платежните картички и активно може да ги користат и да купуваат домашни производи и услуги. Вкупно...
ЕКОНОМИЈА

Познати се добитниците на платежната картичка издавањето ќе почне неделава

Завршени се сите постапки и оваа недела започнува издавањето на платежната картичката, најави денеска министерката за финансии, Нина Ангеловска. Таа напомена дека се изготвени се...
АНАЛИЗИ

Дали коронавирусот ќе ја уништи љубовта на Германците за готовината?

msp-admin
Парите се кралеви, а особено готовината. Ова одамна е мотото на германските потрошувачи и сопствениците на мали бизниси, но во пандемијата на коронавирусот започна да...