Таг : Минерали

Здравје и Храна МАГАЗИН

Витамини и минерали кои ви се потребни кога сте на диета

Елена Даскалова
Диетите некогаш може да значат дека одредени хранливи материи ќе ги внесувате во помала количина или пак, дека ви се потребни за да го засилат...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Јајцата го чуваат вашето здравје

Кристина Денесовска
Јајцата всушност имаат мноу предност бидејќи се хранливи. Тие се застапени во здравата и рамнотежена исхрана и се одлични сојузници за витка линија. Треба да...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Еден витамин може да го намали штетното дејство на загадениот воздух

Елена Даскалова
Повеќе градови на Балканот се соочуваат со алармантно високи концентрации на ПМ10 и ПМ2.5 честички во воздухот и енормно загадување, кое е навистина штетно за...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Зошто треба почесто да јадете мушмули?

Елена Даскалова
Мушмулите во Европа дошле преку Грција и Рим, а се автохтони за југоисточните делови на Азија. Уште од подалечната историја се користеле поради лековитите својства....
Здравје и Храна МАГАЗИН

Недостигот од овие супстанции е причина за чести главоболки

user2
Темпераментните луѓе кои имаат ниска отпорност на стрес, често страдаат од мигрени. Освен тоа причината може да е генетска, а појавата на главоболки  може да...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Со витамини и минерали во борба против уморот

user2
Ако не внимавате што јадете, подготовете се за жестока борба со заморот. Храната која јадеме содржи одредени витамини и минерали кои можат да влијаат на...
Здравје и Храна МАГАЗИН

За повеќе енергија јадете витамини и минерали

user2
Не внимавате што јадете? Подгответе се за жестока борба против уморот! Храната која ја јадеме содржи одредени витамини и минерали кои можат да влијаат на...