СТАНДАРД life

Прелистувач

ТЕХНОЛОГИЈА

Mozilla тестира нов дизајн за прелистувачот Firefox

Влатко Зорба
Mozilla е компанија што се обидува да го ажурира својот прелистувач што е можно почесто со нови функции и безбедносни закрпи. Глобалната пандемија не влијаеше...
ТЕХНОЛОГИЈА

Зошто интернет прелистувачот на „Мајкрософт“ се однесува чудно во последно време?

msp-admin
И покрај пристигнувањето на новиот прелистувач на „Мајкрософт“ – Еџ, за кој податоците велат дека за побрзо време станал попопуларен од „Фајрфокс“ на Мозила, бројот...
ТЕХНОЛОГИЈА

Новиот Chrome носи најголемо зголемување на перформансите во последните неколку години

msp-admin
Благодарение на подобрувањата „под хаубата“, прелистувачот на Google – Chrome сега е многу побрз. Google ја објави најновата надградба за најпопуларниот интернет прелистувач во светот,...
ТЕХНОЛОГИЈА

Firefox веќе поддржува режим „Picture-In-Picture“ за компјутери со Windows

msp-admin
Програмерите на популарниот веб прелистувач сега се подготвени со новата верзија. Mozilla Firefox 71 сега е достапна за корисниците и вклучува режим „Picture-In-Picture“. Ова е...