СТАНДАРД life

Проекти

ЕКОНОМИЈА

Преку проектот МСИП реализирани 99 проценти од капиталните инвестиции во 32 општини

Влатко Зорба
За 2020 година реализирани се 99 проценти од планираните капитални инвестиции преку единицата на Министерството за финансии за спроведување на Проектот за подобрување на општинските...
КОМПАНИИ

РЦФ: 18,8 милиони евра за поддршка на 60 проекти во Западен Балкан

Влатко Зорба
Фондот за регионални предизвици (РЦФ) го објавува првиот повик за изразување интерес за поддршка на инвестиции во проекти за кооперативна обука, отворен за апликации од...
БИЗЛАЈФ

Иновативни проекти кои ќе помогнат да се спаси планетата

Влатко Зорба
Важноста на одржливите решенија се најде во центарот на вниманието во 2020 година, кога целиот свет се соочи со ризиците од климатските промени и пандемијата...
КОМПАНИИ

Претставени проектите на кумановски ученици поддржани од ФИТР

msp-admin
Учениците од основното училиште „Крсте Мисирков“ од Куманово ги презентираа проектите „Хидропонична градина“ и „Паметна градина“, поддржани од Фондот за иновации и технолошки развој во...