Таг : ССК

Компании и пазар

ССК: Сите платформи во општеството треба да се креираат со квалитет и компетентност

Влатко Зорба
Истакнати личности во зeмјава носители на раководни функции од деловниот свет и политиката на тркалезната маса посветена на платформата на жени на раководни позиции дискутираа...
ЕКОНОМИЈА

ССК со признание од Светската Царинска Организација

Влатко Зорба
Генералниот секретар на Светската Царинска Организација Кунио Микурија, додели признание за придонес кон развојот на Царината на претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија,...
ЕКОНОМИЈА

Арсовска – Заев: Политичкиот клиентелизам треба да се замени со меритократија

Влатко Зорба
На средбата иницирана од Социјал Демократскиот Сојуз на Македонија во процес на изработка на предизборната економска програма, Сојузот на стопански комори на Македонија, испорача три...
ЕКОНОМИЈА

Митковски: Канцерогените фискални ленти итно да се забранат како во ЕУ

Влатко Зорба
Од 1 јануари годинава во Европската Унија, стапи на сила забраната за употреба на штетната хемиска материја Бисфенол А или БПА присутна во термичката хартија...
ЕКОНОМИЈА

Сметководителите на удар од отсуство на комуникација во државните институции

Влатко Зорба
Подигнување на прагот на ослободување од царина за пратки од 45 евра на 90 евра, ставање во функција на Регистарот на вистински сопственици како законска...
ЕКОНОМИЈА

ССК: Се кочи развојот на поштенската индустрија во земјата

Влатко Зорба
Изгубените поштенски пратки, пречекорувањето на рокот на достава, застарените трендови за испорка, ќе бидат актуелни и годинава, со оглед на тоа што не се спроведуваат...
Компании и пазар

ССК и Македонско Швајцарски бизнис клуб со донација за Клиниката за детски болести

Влатко Зорба
Предновогодишна донација за децата во Клиниката за детски болести во Скопје, беше реализирана од страна на компаниите членови на Македонско – швајцарскиот бизнис клуб и...
ЕКОНОМИЈА

Арсовска: Реформи за намалување на парафискалните давачки

Влатко Зорба
На панел дебатата во организација на Finance Think, за парафискалните или скриените неданочни такси, давачки и надоместоци кои се воведени од централната и локалната власт,...
Компании и пазар

Сугарески во ССК: Сите инволивирани страни во системот треба да вложат максимални напори за зголемување на животниот стандард

Влатко Зорба
Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, оствари средба во Сојузот на стопански комори со Градежната комора на Македонија и Комората за геодетски работи. На...
Компании и пазар

Објавени најуспешните претприемачи за 2019 година

Влатко Зорба
Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери и годинава по 13-ти пат се додели престижното национално признание „Претприемач на годината 2019“...