СТАНДАРД life

Airbnb

КОМПАНИИ

„Airbnb“ за патувањата во 2021 година: На што можат да се надеваат туристите?

Влатко Зорба
Платформата за резервации преку Интернет, Airbnb, вели дека се подготвува за „значително“ закрепнување во патувањата, сега кога светот излегува од блокадите наметнати од коронавирусот. Во...
БИЗЛАЈФ

Шефот на Airbnb: Патувањата ќе се променат целосно поради пандемијата

Влатко Зорба
Патувањата ќе се променат целосно поради пандемијата на коронавирус, изјави извршниот директор на „Airbnb“, Брајан Чески, предвидувајќи дека луѓето повеќе ќе ги посетуваат помалите градови,...
КОМПАНИИ

Приходи од скоро 5 милијарди долари за 5 години постоење: Бизнисот на Airbnb во бројки

Влатко Зорба
Платформата за сместување Airbnb направи едно од најжешките деби на берзата во 2020 година. По скокот на цената на нејзините акции по првичната јавна понуда...
ЕКОНОМИЈА

Airbnb им доделува 250 милиони долари на сопствениците на домови за пропаднатите резервации

Stefanija Kuzmanovska
Интернет-службата за резервација на недвижнини Airbnb ќе обезбеди 250 милиони американски долари за сопствениците на домови кои ги изгубиле резервациите поради пандемијата на коронавирус. Ова...