Стандард

Јовановиќ

ЕКОНОМИЈА

Јовановиќ: Каматата што се доби на еврообврзницата е навистина добра

Влатко Зорба
„Јас оваа Влада стално ја критикувам во поглед на економските политики, но во врска со еврообврзницата ќе ја пофалам. Оваа камата што се доби е...
КОМПАНИИ

Јовановиќ: На Западен Балкан му недостасува високо квалификувана работна сила потребна за високотехнолошки компании

msp-admin
Странските директни инвестиции (СДИ) на Западен Балкан се стабилни и се зголемуваат секоја година. Како и да е, кога станува збор за профилот на инвестиции,...
ЕКОНОМИЈА

Јовановиќ: Покачувањето на струјата е удар врз 755.000 сиромашни граѓани

Берта Китинска
Поранешниот советник во Министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ, смета дека поскапувањето на струјата е политичка одлука. „Објаснувањето што беше кажано од Регулаторна мене ми е...
АНАЛИЗИ ЕКОНОМИЈА

Kризата ќе биде само привремена, но ако се пролонгира, економските ефекти би биле посериозни

msp-admin
Со појавата на корона вирусот се појави и загриженоста околу тоа дали и колку ќе „страда“ македонската економија. Колку кризата ќе се одрази и ќе...