СТАНДАРД life

Македонија 2025

ПРЕТПРИЕМАЧ

Мојсоска Блажевски: Да воспоставиме систем за привлекување на инвеститори кој е предвидлив и стабилен и да ја намалиме корупцијата

Влатко Зорба
Извршниот директор на „Македонија 2025“, Никица Мојсоска Блажевски не го го споделува оптимизмот на Владата дека планот „Шанса за сите“ ќе значи справување со вкупниот...
КОМПАНИИ

Арсовска: Претпријатијата се ‘рбет на економијата и им треба поддршка

msp-admin
Данела Арсовска, претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), како претседавач на панел-сесијата на тема: „Moжности за финансирање на малите и средни претпријатија...
ЕКОНОМИЈА

Македонија 2025 на самитот ќе ги спои иноваторите за почист воздух и градоначалниците

msp-admin
Покрај бројните гости од светски рамки, овогодинешниот самит на организацијата ,,Македонија 2025” ќе даде значителен осврт на животната средина. Ова на брифинг со новинарите го...