Стандард

месо

ЕКОНОМИЈА

Удар на најголемата компанија за преработка на месо во светот: Хакери создадоа хаос

Влатко Зорба
Извршен е сајбер напад врз најголемата компанија за обработка на месо во светот „ЈБС“, што го наруши производството на месо во САД, Канада и Австралија...
КОМПАНИИ

Месото се претвора во мотор на глобалната инфлација кај храната (инфографик)

Влатко Зорба
Постојат знаци дека инфлацијата кај храната, која го презеде целиот свет во текот на изминатата година, е на работ на влошување. Пандемијата „Ковид-19“ ги отежна...
ЕКОНОМИЈА

За прв пат после 23 години со карго транспорт, се извезе свежо македонско јагнешко месо во Јордан

За прв пат после 23 години и со авионски карго транспорт, вчера се изврши извоз на свежо разладено македонско јагнешко месо во Јордан. Околу 2.000...