СТАНДАРД life

општини

ЕКОНОМИЈА

Коронавирусот ги направи повидливи проблемите со финансиите на македонските општини

Влатко Зорба
Коронавирусот ги направи повидливи проблемите со финансиите на македонските општини. Анализите на Центарот за економски анализи покажуваат дека во првите три квартали од 2020 година...
ЕКОНОМИЈА

Коронавирусот ги намалил приходите на општините за 18 отсто

Влатко Зорба
Приходите на општините во првите три квартали од 2020 година се намалиле за 18 отсто споредено со 2019 година во истиот период, и се пониски...
КОМПАНИИ

За колку време може да се реши проблемот со отпадот во општините

msp-admin
Зимските месеци и високото ниво на загаденост на воздухот само го актуелизира проблемот со отпадот што се гори при што се испуштаат штетни супстанции. Воздухот...
ЕКОНОМИЈА

Продолжен рокот за аплицирање на повикот за Дигитализација на општините

Влатко Зорба
Поради зголемениот интерес од компаниите и големиот број дополнителните прашања и сугестии од потенцијалните апликанти рокот за аплицирање за јавниот повик за Дигитализација на општините...
КОМПАНИИ

Како да се реши проблемот со отпадот во општините?

msp-admin
Комуналниот отпад станува најголемиот проблем на општините и најголемата закана по здравјето на граѓаните. Локалните депонии со нивното секојдневно палење и горење на отворен простор,...
ЕКОНОМИЈА

На „Отворени финансии“ ќе се следат сите исплати на општините и нивните буџетски институции

Влатко Зорба
На платформата „Отворени финансии“ отсега ќе можат да се следат и сите исплати на единиците на локалната самоуправа и нивните буџетски институции. Со втората фаза...