СТАНДАРД life

проект

МК Сцена

📽„Сите светла“ е најновиот музички проект на Лара Иванова во дует со Јосиф Ристовски

Radmila Tasevska
Лара Иванова и Јосиф Ристовски го објавија нивниот прв дует „Сите светла”. Станува збор за трендовски хит, затоа што за само неколку дена има илјадници...
БИЗЛАЈФ

Швеѓаните го откажаа контроверзниот проект на Бил Гејтс

Влатко Зорба
Шведската вселенска агенција под притисок на групите за заштита на животната средина го откажува геоинженерскиот експеримент за да утврди дали затемнувањето на Сонцето со аеросоли...
КОМПАНИИ

Amazon во најголемиот проект за обновлива енергија

Влатко Зорба
Американската компанија Amazon постигна договор за набавка на 380 мегавати (MW) ветерна енергија од „Hollandse Kust Noord“ – електрана на брегот на Холандија. Ветерната електрана...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска: Нов проект во вредност од 90 милиони евра за поддршка на здравството и социјалата

Влатко Зорба
Нов „Проект за брзо дејствување против Ковид-19“ во вредност од околу 90 милиони евра за поддршка на здравството и социјалата кој ќе се имплементира со...
ЕКОНОМИЈА

Подобра соработка меѓу домашните добавувачи и странските директни инвеститори

msp-admin
На македонските мали и средни компании им недостасуваат соодветни сертификати, квалитет, опрема и технологија за поуспешно да се вклучат во синџирот на добавувачи на директните...