Стандард

Црна Гора

КОМПАНИИ

Црна Гора добива stablecoin: „Perper“ за поголема ликвидност на банките и раст на БДП

Влатко Зорба
Иновативното решение во светот на плаќањата – stablecoin perper – беше претставено пред црногорската јавност во четвртокот и се очекуваат првите чекори во областа на...
КОМПАНИИ

Црна Гора воведува значки за вакцинирани угостители?

Влатко Зорба
Претседателот на Комисијата за заштита и унапредување на здравјето на граѓаните на Подгорица, Небојша Кавариќ, предложи денес сите туристички организации и угостителски објекти да воведат...
БИЗЛАЈФ

Црна Гора: За гости од регионот летово пониски цени за сместувања

Влатко Зорба
Туристичката организација (ТО) од Тиват годинава ќе ја реализира кампањата „Твојот одмор е во Тиват“, што им овозможува на локалното население и гостите од регионот...
КОМПАНИИ

„Потенцијалните резерви на нафта во Црна Гора се мерат во милијарди евра“

Влатко Зорба
Министерот за капитални инвестиции на Црна Гора, Младен Бојаниќ рече дека инсталацијата на првата нафтена платформа на Јадранот е добар проект што ќе и помогне...
КОМПАНИИ

250 црногорски работници аплицираа за вакцинација во Белград

Влатко Зорба
Денес и утре 250 црногорски работници треба да бидат вакцинирани во Белград, објави Стопанската комора на Црна Гора (ПКЦГ). Форумот за инвестиции во Комората на...
КОМПАНИИ

Почнува дупчењето во црногорскиот дел на Јадранот, се бара нафта и гас

Влатко Зорба
Првото истражувачко дупчење за извлекување нафта во црногорското приморје започнува утре, во организација на руско-италијанската компанија „Ени-Новатек“. Платформата за дупчење „Topaz Driller“ пристигна во Црна...
КОМПАНИИ

Црна Гора го укинува „златниот пасош“ за инвестиции

Влатко Зорба
Владата на Црна Гора нема да го продолжи времетраењето на програмата што предвидува добивање црногорски пасош врз основа на инвестирање во некои од инвестициските проекти,...