СТАНДАРД life

Германија

АНАЛИЗИ

Дали коронавирусот ќе ја уништи љубовта на Германците за готовината?

msp-admin
Парите се кралеви, а особено готовината. Ова одамна е мотото на германските потрошувачи и сопствениците на мали бизниси, но во пандемијата на коронавирусот започна да...
ЕКОНОМИЈА

Растот на невработеноста може да достигне до 30 отсто во Германија

Stefanija Kuzmanovska
Германските агенции за вработување сметаат на пораст на невработеноста од 30 проценти, како резултат на пандемијата од коронавирус и економските последици од неа. Водечките економски...
ЕКОНОМИЈА

Во Германија денеска стапува во сила новиот Закон со кој полесно ќе се вработуваат лица кои не се од ЕУ

Во Германија денеска стапува во сила новиот Закон за доселување на стручна работна сила, кој треба да го олесни пристигнувањето на квалификувани работници од земји...
КОМПАНИИ

Пред да се преселите во Германија, подготoвка по дома

msp-admin
Потенцијалните мигранти во иднина ќе се подготвуваат за живот во Германија во нивните земји. Ова произлегува од Акциониот план за интеграција, усвоен од владата во...
КОМПАНИИ

Над 400.000 работни места во Германија под закана заради електричните возила

msp-admin
Преминувањето кон електрични возила може да ја чини Германија до 410.000 работни места до 2030 година, објави „Ханделсблат“, повикувајќи се на владини советници. Само во...