СТАНДАРД life

Приходи

КОМПАНИИ

Кварталните приходи на Twitter за прв пат надминаа милијарда долари

msp-admin
Кварталните приходи на Twitter за прв пат надминаа 1 милијарда американски долари. Компанијата пријави 1,01 милијарди американски долари за периодот октомври-декември 2019 година, што претставува...
КОМПАНИИ

Приходите од Истанбулскиот канал ќе достигнат 1 милијарда долари годишно

msp-admin
Целта на проектот за изградба на Истанбулскиот канал е да се обезбеди безбедност на превозот, заштита на населението и животната средина. Ова го изјави турскиот...
КОМПАНИИ

Приходот на Apple од реклами може да достигне 11 милијарди долари во 2025 година

msp-admin
Дебито на Apple TV +, во комбинација со другите предлози на Apple во сферата надигиталните услуги, би можело да ги зголеми приходите од реклами на...
ЕКОНОМИЈА

Објавена анализа за прогресивниот данок: Приходите пониски за 51,2 отсто

Влатко Зорба
Приходите кои можеле да се приберат од прогресивното оданочување и повисоката стапка на личен доход се помали за 51,2 отсто во однос на потенцијалот, покажува...