СТАНДАРД life

Просечна плата

ЕКОНОМИЈА

Влада: Континуирано расте просечната плата, се забележуваат позитивни економски трендови

Влатко Зорба
Континуирано расте просечната месечно исплатена нето – плата по вработен. Согласно податоците на Државниот завод за статистика, во март 2021 година изнесувала 28.217,00 денари, што...
ЕКОНОМИЈА

ССМ: Минималната плата да порасне на 60% од просечната

Влатко Зорба
Просечната плата во Македонија покрива околу 70% од синдикалната минимална кошничка. Ако се земе во предвид дека синдикалната минимална кошничка за јануари 2021 година изнесува...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте

Влатко Зорба
Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, гостуваше во емисијата „Утрински брифинг”, на Слободна ТВ,...
КОМПАНИИ

Просечната плата во Белград над 700 евра во декември 2020 година

Влатко Зорба
Просечната нето-плата во Белград за декември 2020 година изнесува 82.309 динари, што според просечниот курс за декември 2020 година на Народната банка на Србија од...
КОМПАНИИ

Просечната нето плата во септември беше 27.405 денари

msp-admin
Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во септември оваа година, изнесува 27.405 денари, додека во бруто износ е 40.913 денари, покажуваат податоците на Државниот...
ЕКОНОМИЈА

Просечната плата во Србија за прв пат надмина 510 евра

Stefanija Kuzmanovska
Просечната бруто плата за јули 2020 година во Србија била 83.016 динари (705,92 евра), додека просечната нето плата била 60.029 динари (510,23 евра), дознава неофицијално...
КОМПАНИИ

Просечната нето плата во март изнесува 26.422 денари

msp-admin
Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во март оваа година, изнесува 26.422 денари, додека во бруто износ е 39.437 денари, покажуваат податоците на Државниот...