СТАНДАРД life

Бензин

ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

Ќе се одземаат лиценци на бензиски ако точат неквалитетни горива

Влатко Зорба
Ќе има и санкции од страна на Државниот пазарен инспекторат, а ќе има и препораки до Регулаторна комисија за енергетика за одземање лиценци на бензиски...
ЕКОНОМИЈА

Од полноќ за пола денар поевтинува бензинот ЕУРОСУПЕР БС – 95

Од полноќ за пола денар поевтинува бензинот ЕУРОСУПЕР БС – 95, додека цените на другите горива и оваа недела остануваат исти, одлучи денеска Регулаторна комисија...
ЕКОНОМИЈА

Цената на ЕУРОСУПЕР БС-95 се намалува за 0,50 денари

Влатко Зорба
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,38% во...
ЕКОНОМИЈА

Се намалува цената на бензинот, дизелот останува на исто ниво

Влатко Зорба
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,76 %...
ЕКОНОМИЈА

Бензините поскапуваат за денар, без промена на цената на дизелот

Влатко Зорба
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,80 %...
ЕКОНОМИЈА

Бензините од полноќ поскапуваат за еден, а дизелот за половина денар

Влатко Зорба
Бензините од полноќ поскапуваат за еден, а дизелот за половина денар, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Новата цена на Еуросупер БС – 95 ќе биде...
ЕКОНОМИЈА

РКЕ: Бензините поскапуваат за 1,50, а дизелот за еден денар

Влатко Зорба
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 2,76 %...
КОМПАНИИ

Електричен или бензински автомобил – што е поевтино?

Влатко Зорба
Автомобил: на гориво или на електрична енергија? Денес, многу возачи се соочуваат со ова прашање. Покрај личните преференци и нивните еколошки ставови, тие си го...