Стандард

Фејсбук

ТЕХНОЛОГИЈА

Фејсбук сопственик на 4-те најпопуларни апликации за Андроид и iOS

msp-admin
Во последната деценија, Фејсбук е убедливо лидер на пазарот на мобилни апликации и сервиси, според анализите на компанијата „App Annie“. На топ 10 листата на...
КОМПАНИИ

„Фејсбук“ казнет во Унгарија со четири милиони долари

msp-admin
Унгарската агенција за заштита на конкуренција нареди Фејсбук да плати казна од 1,2 милијарди форинти, или нешто помалку од четири милиони долари, поради доведување во...
ТЕХНОЛОГИЈА

Фејсбук ја претстави апликацијата „Вјупоинтс“ која на корисниците ќе им плаќа за учество во анкети

msp-admin
Американската компанија Фејсбук синоќа ја претстави апликацијата „Вјупоинтс“ која на корисниците ќе им плаќа за учество во анкети, истражувања и за извршување на задачи. Компанијата...
ТЕХНОЛОГИЈА

Facebook развиваат апликација за препознавање на лица за вработени во компании

msp-admin
Facebook посветува посебно внимание на биометриските технологии и веќе ве информиравме дека компанијата тестира карактеристика за препознавање на лицето за корисниците при најавување во социјалната...
КОМПАНИИ

Саша Барон Коен: И Хитлер би можел да плати за антисемитски реклами на Фејсбук

msp-admin
Британскиот комичар Саша Барон Коен изјави дека доколку постоеше Фејсбук во 1930-тите тој дури и ќе му дадел простор на Хитлер да пропагира антисемитизам. Барон...
ТЕХНОЛОГИЈА

Facebook Pay ви овозможува бесплатно испраќање пари во Instagram, WhatsApp и Messenger

msp-admin
Facebook официјално ја претстави својата нова услуга за мобилни плаќања, за која се очекува да ги охрабри корисниците да испраќаат пари до своите пријатели. Платформата...
ТЕХНОЛОГИЈА

Facebook тестира карактеристика за препознавање на лицето за корисниците, при најавување во социјалната мрежа

msp-admin
Биометриските технологии се составен дел на паметните телефони и ни овозможуваат да го провериме нашиот идентитет побрзо, полесно и побезбедно. Потрошувачите главно користат сензори за...