СТАНДАРД life

„Макстил“

ЕКОНОМИЈА

Градежен Институт и Макстил во заедничка соработка за реализација на европскиот проект за циркуларна економија

Проектот „Нов бизнис модел на циркуларна економија за оддржлив урбан развој и градба – CINDERELA е комплексен истражувачки и иновативен проект, финансиран од програма „Хоризонт...
ЕКОНОМИЈА

Макстил со донација: Целосно реновирање на Одделот за онкологија на Детска клиника Скопје

Макстил АД Скопје и ЈЗУ Универзитетската клиника за детски болести во Скопје, денеска потпишаа Меморандум за соработка со кој отпочнаа активностите за целосно реновирање на...
ЕКОНОМИЈА

Макстил инвестира во намалување на емисиите на прашина во воздухот и во безбедноста при работа во екот на кризната година

Влатко Зорба
Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини при денешната посета на компанијата Макстил се запозна со инвестициите во напредните технологии со кои се...
ЕКОНОМИЈА

Споредба на мерењата на Макстил и оние на Гази Баба: Ниски вредности под гранично дозволените и во деновите кога фабриката работела

Влатко Зорба
Макстил започна нова пракса кај македонските компании со јавно објавување на емисиите на цврсти честички кои се испуштаат од производствените оџаци за време на работењето...
ЕКОНОМИЈА

Најголем пад во декември имаа акциите на „Макстил“

Влатко Зорба
Прометот на Македонска берза во декември се позиционираше на 496.930.924 денари или 58,65% повеќе во однос на претходниот месец, покажува Месечниот статистички билтен на Македонска...
ПРЕТПРИЕМАЧ

Бановски: Инвестициите во нови технологии ги намалија трошоците на производство и ја зголемија безбедноста на работниците

Влатко Зорба
Во година кога компаниите се бореа за гол опстанок, „Макстил“ постигна едни од најдобрите резултати, а успеа да добие и А интегрирана еколошка дозвола. „Во...
КОМПАНИИ

Годишен пресек: Макстил со минимални емисии на цврсти честички (вклучително и ПМ 10 и ПМ 2.5) далеку под дозволената граница

msp-admin
Макстил, како општествено одговорна и транспарентна компанија започнува со јавно објавување на емисиите на цврсти честички кои се испуштаат од производствените оџаци за време на...
КОМПАНИИ

Железо од Макстил за уметнички скулптури – донација од материјали и апарати за студентите на Факултетот за ликовни уметности

msp-admin
Компанијата Макстил донира за Факултетот за ликовни уметности два апарати за обработка и материјал за изработка на скулптури. Аголна брусилка, апарат за заварување – инвертер...
КОМПАНИИ

По инспекцијата во „Макстил“: Работиме според имплементирана А дозвола која го пропишува нивото на бучава

msp-admin
Изминатиот ден беше направен вонреден инспекциски надзор од страна на ДИЖС за утврдување на емисијата на гасови на мерните точки во Макстил АД. Во очекување...