СТАНДАРД life

барања

ЕКОНОМИЈА

НУК до Владата упати барања за промена и унапредување на постојни протколи за работа на угостителски објекти

Утринава на официјалните мејлови на Комисија за заразни болести и Министерството за здравство доставени се предлозите и барањата на НУК за промена, усогласување и унапредување...
ЕКОНОМИЈА

Поради оптоварувње на системот УЈП го продолжи рокот за поднесување на барања за новиот сет мерки

Продолжен е рокот за поднесување на барања за финансиска помош за два дена, поточно до 12. ноември, информираше УЈП. Продолжувањето следува на подоцнежната објава на...
КОМПАНИИ

Стопанствениците му испорачаа барања на Бесими

msp-admin
Намалување на парафискални давачки, даночен календар за поголема предвидливост и признавање на трошоците за тестовите за Ковид од даночен аспект, се дел од барањата што...
ЕКОНОМИЈА

УЈП: Работодавачите и во јуни ќе добијат 14.500 денари од државата

Управата за јавни приходи информира дека на системот Е-Даноци може да се најде образецот БФП-ИП/1 со кој компаниите може да побараат финансиска поддршка од 14.500...
ЕКОНОМИЈА

МИНАТАТА НЕДЕЛА РЕЧИСИ 1,5 МИЛИОНИ невработени во САД: Бројот на барања за помош останува висок

Stefanija Kuzmanovska
Бројот на оние што бараат финансиска помош во Соединетите држави, засновани врз невработеноста поради пандемијата „Ковид-19“, сè уште се брои во милиони. Што се случува?...