Стандард

Ирска

КОМПАНИИ

ПОРАДИ ОБЈАВА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ: Ирска започна истрага против Фејсбук

Влатко Зорба
Комисијата за заштита на податоците во Ирска (DPC) денес објави дека покренале истрага против компанијата Фејсбук, откако беа објавени личните податоци на околу 533 милиони...
КОМПАНИИ

Економијата на Ирска расте побрзо од кинеската

Влатко Зорба
Додека повеќето економии во богатиот свет беа погодени минатата година, Ирска расте, пишува The Wall Street Journal. Зад овој успех стојат просперитетни фармацевтски и технолошки...
КОМПАНИИ

Една петтина од работната сила во Ирска е невработена

Влатко Зорба
Бројот на луѓе во Ирска, кои бараат привремена помош поради невработеност, како резултат на коронавирусот, нагло скокна во последните денови. Сегашното ниво на инфекција ги...