Стандард

пакет

ЕКОНОМИЈА

Бесими: Имаме 50 милиони евра за петтиот пакет мерки, ако пандемијата потрае ќе имаме и пари и нови мерки

Stefanija Kuzmanovska
„Петтиот пакет со владини економски мерки е за платите за февруари и март, но со него се опфатени и други инструменти, како поволни кредити, но...
ЕКОНОМИЈА

Фирмите и граѓаните ќе добијат помош – се разгледува петтиот пакет мерки

Берта Китинска
На почетокот на 2021 година ќе следи нова поддршка за граѓаните и фирмите за справување со последиците од корона кризата. Премиерот Зоран Заев за најавениот...
ЕКОНОМИЈА

Се разгледува петтиот пакет мерки: Следи нова поддршка за граѓаните и фирмите

Берта Китинска
На почетокот на 2021 година според најавите на Владата ќе следи нова поддршка за граѓаните и фирмите за справување со последиците од корона кризата. Премиерот...
ЕКОНОМИЈА

Собранието ќе расправа за ребалансот на Буџетот

Берта Китинска
Пратениците денеска четврти ден ќе се расправа по Дополнетиот предлог за изменување и дополнување на државниот Буџет за 2020 година. Во досегашната расправа, пратениците од...
ЕКОНОМИЈА

Ребалансот во Собрание: Граѓаните и фирмите ја очекуваат финансиската помош од четвртиот пакет мерки

Берта Китинска
Четвртиот пакет антикризни мерки зависи од усвојување на ребалансот. Во овјо пакет предвидено е финансиска поддршка за: 4,3 милијарди денари за финансиска поддршка за исплата...
ЕКОНОМИЈА

Во недела ќе биде објавен четвртиот пакет мерки, најви Заев

Берта Китинска
Во недела, владата ќе ги објави мерките од четвртиот пакет најави премиерот Зоран Заев. -Денеска се одржуваат последните консултации на економскиот тим министри со претставници...
ЕКОНОМИЈА

Намален износот на пакетот за обновување на економијата на ЕУ

Stefanija Kuzmanovska
Според предлогот претставен пред лидерите на ЕУ денес, пакетот за економско закрепнување од последиците на пандемијата „Ковид-19“ вклучува 390 милијарди евра грантови и 360 милијарди...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Микрокомпаниите ќе може да подигнат кредит од три до пет илјади евра

Владата подготиви првични пакет мерки за најзагрозените сектори, како туризмот, угостителството и транспортот, со цел полесно справување со последиците од настанатата состојба поради коронавирусот. Наскоро...