СТАНДАРД life

валути

АНАЛИЗИ

Што очекуваат инвеститорите од пролетта 2021 година?

Влатко Зорба
Мапирање на програмите за економски стимулации на земјите ширум светот, кампањи за вакцинација против Ковид-19 и инвеститори кои ги преуредуваат своите улоги во согласност со...
КОМПАНИИ

Доларот зајакнува трета недела по ред во однос на кошницата со валути

Влатко Зорба
На светските пазари, вредноста на доларот во однос на кошницата со валути порасна минатата недела, трет пат по ред, откако инвеститорите проценуваат дека американската економија...
КОМПАНИИ

Доларот зајакна во однос на кошницата со валути по пад од две недели

Влатко Зорба
На светските берзи, вредноста на доларот во однос на кошницата со валути порасна минатата недела, по две недели пад, благодарение на зголемувањето на приносот на...
КОМПАНИИ

Податоците од пазарот на трудот во САД го притиснаа доларот

Влатко Зорба
Доларот ослабе на меѓународните пазари на валути во петокот, откако последните податоци покажаа мало зголемување на бројот на невработени во САД, што го сигнализира макотрпното...
КОМПАНИИ

Експерт советува која валута не треба да ја купувате

Влатко Зорба
Повеќето валути се предмет на слабеење како резултат на купување средства од централните банки и паѓање на каматните стапки. Дури и традиционалните валути кои се...
КОМПАНИИ

Доларот зајакнува втора недела по ред

Влатко Зорба
На светските пазари, вредноста на доларот во однос на кошницата со валути порасна минатата недела, втор пат по ред, бидејќи инвеститорите се надеваат дека благодарение...
КОМПАНИИ

Доларот продолжува да слабее поради зголемениот апетит за ризик

Влатко Зорба
Доларот ослабе во однос на кошницата од шесте најважни валути во светот на меѓународните пазари во понеделникот, бидејќи инвеститорите и покрај пандемијата останаа склони за...
КОМПАНИИ

Доларот изгуби скоро 7% минатата година, еврото зајакна за повеќе од 9 отсто

Влатко Зорба
На светските пазари, вредноста на доларот во однос на кошницата со валути минатата година падна за скоро 7 проценти и падна на најниско ниво во...