СТАНДАРД life

Извоз

КОМПАНИИ

Колку извезуваме, а колку увезуваме од Германија, Британија и Србија?

msp-admin
Во периодот јануари – јули оваа година, според вкупниот обем на надворешнотрговската размена, Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Србија, Грција и Кина. Според...
КОМПАНИИ

Извозот на електрични автомобили бележи раст од 207,4 отсто

msp-admin
Извозот на електрични автомобили минатата година имаше вредност од 25,7 милијарди долари во целиот свет, што претставува пораст од 207,4% во однос на 2018 година,...
ЕКОНОМИЈА

Македонија за 40% го зголеми извозот на овој зеленчук

Stefanija Kuzmanovska
Во текот на минатата година, извозот на пиперки на глобално ниво имаше вредност од 5,8 милијарди долари, што претставува зголемување од 4,5% во споредба со...
ЕКОНОМИЈА

Извозот на велосипеди лани достигна скоро девет милијарди долари

Stefanija Kuzmanovska
Извозот на велосипеди на глобално ниво минатата година беше 8,9 милијарди долари, што е намалување од 3,1% во однос на 2018 година, покажуваат податоците на...