СТАНДАРД life

Андроид

КОМПАНИИ

Типичниот Android смартфон: 128 GB и екран од најмалку 6 инчи

msp-admin
Статистиката на AnTuTu дава идеја за карактеристиките на типичен паметен телефон со Android денес. Податоците се од кинескиот пазар – најголем во светот – и...
ТЕХНОЛОГИЈА

Софтвер инфицирал 42 мобилни апликации со над 8 милиони инсталации на Google Play

msp-admin
Сопствениците на паметни телефони со Android се изложени на ризик од нова закана за нивната лична безбедност. Ова е нов малвер што е откриен од...
ТЕХНОЛОГИЈА

Huawei: Не треба да го менуваме Android со друга платформа

msp-admin
Huawei не треба да бара алтернатива за Android. Треба само услугите на Google треба да бидат заменети. Ова го кажа потпретседателот на Huawei, Џој Тан,...
ТЕХНОЛОГИЈА

ВИДЕО покажува како се променил Android во последните 20 години

msp-admin
Android е најпопуларен оперативен систем за паметни телефони, откако околу 85% од мобилните уреди работат со него. Платформата на Google се појави како алтернатива на...
ТЕХНОЛОГИЈА

Новите уреди со Android и USB-C порта ќе треба да поддржуваат USB-PD

msp-admin
Технологијата за брзо полнење се покажа како еден од начините за разликување од конкуренцијата, кои ги користат производителите на уреди со Android. Така, во последните...
ТЕХНОЛОГИЈА

Google ги обврзува производителите на Android телефони да вклучуваат Digital Wellbeing

msp-admin
Со Android 9 Pie, Google воведе функционалност „Digital Wellbeing“, која на корисниците им нуди можност да ги следат и ограничуваат нивните активности / апликации во...
ТЕХНОЛОГИЈА

Facebook е првата апликација, што не е во сопственост на Google, која е преземена над 5 милијарди пати за Android

msp-admin
Facebook е најпосакувана платформа за комуникација, но факт е дека сè повеќе луѓе ги користат своите сметки за пристап до новости и најактуелни содржини на...