Стандард

Историја

КОМПАНИИ

Кој стои зад најголемата продажба на акции во историјата

msp-admin
Ant Group, зад која стои сопственикот на Аlibaba, Џек Ма, ја реализираше најголемата иницијална понуда на акции на берза во историјата. Кинескиот милијардер собра повеќе...
ЕКОНОМИЈА

Хрватска го доби најголемиот удар на економијата во својата историја

Stefanija Kuzmanovska
Пандемијата на корона вирусот ја втурна Хрватска во веројатно најдлабоката економска криза од насилното и нелегално отцепување од Југославија, а закрепнувањето нема да биде ниту...
ЕКОНОМИЈА

САД го остварија најголемиот буџетски дефицит во историјата

Stefanija Kuzmanovska
Владата на САД го оствари најголемиот месечен буџетски дефицит во историјата во јуни, откако трошоците за програмите за борбата противкоронавирусот се зголемија, а приходите од...
ЕКОНОМИЈА

Хартиеното мени заминува во историјата

Stefanija Kuzmanovska
Рестораните во Италија повторно се отвораат откако беа затворени поради избувнување на епидемијата на коронавирус, а нивните сопственици се свртуваат кон безбедни начини на услуга...
АНАЛИЗИ

Трудот ја зголемува силата за сметка на капиталот по пандемиите

msp-admin
Додека Црната смрт ја косеше Европа во 1348 и 1349 година, работниците од целиот континент открија дека имаат власт за прв пат во својот живот....