Таг : Платформа

ЕКОНОМИЈА

Преку виртуелната Б2Б платформа до партнерства со странски фирми

Берта Китинска
Македонски компании ќе имаат можност да воспостават нови деловни односи со странски партнери и во услови на корона преку виртуелната Б2Б платформа закажана за 25...
Технологија

Тинејџер одби да продаде платформа за следење информации за коронавирусот за 8 милиони долари

Stefanija Kuzmanovska
Седумнаесетгодишниот Американец од државата Вашингтон, Ави Шифман, ја одби понудата за продажба на платформата за следење на ширењето на коронавирусот, која тој ја дизајнираше и...
МАКЕДОНИЈА

Македонијапомага, платформа за помош на ранливи категории граѓани

Влатко Зорба
Македонска ИТ компанија изработи платаформа Македонијапомага која треба да преставува мост помеѓу оние на кои најмногу им е потребна помош во сегашните отежнати услови на...
МАГАЗИН Технологија

Спотифај покренува проект за помош на музичарите

Кристина Денесовска
Фирмата Спотифај соопшти дека поткренува проект за помош на музичарите, COVID-19 Music Relief, со цел да се собираат сретства за нив во екот на пандемијата...
Компании и пазар

Почна со работа новата платформа Кооперација

Влатко Зорба
Почна со работа новата платформа за споделување на ставови, авторски текстови и слики, kooperacija.mk. Идејата на Кооперација е да им даде платформа на авторите, преку...